Krabi Provinsen
Krabi är kanske Thailands finaste provins med otroligt vackra öar och fantastiska sand stränder. Ciraka 15 km söder om Ao Nang och Krabi stad ligger en fin liten ö vid namn Koh Jum ön ligger cirka 3 km meter norr om Koh Lanta och här stannar båtarna som går från Krabi och Ao Nang .

Ao Nang har ett brett utbud av bra aktiviteter för både barn och vuxna här finns allt från Golf till bergs klättring. Men det är nog mer för den fantastiska dykningen och snorklingen som gör Krabi så populärt blad många turister med det är ju inte så konstigt för havet har ett ortoligt djurliv och på många ställen är vattnet lika klart som ett akvaraum visa tider om året.

Bilder från Krabi och Aonang -»Tsunami i Ao Nang
Tack vare sitt höga läge på över 5 meter så drabbades inte hotellen i Ao Nang av Tsunami vågen den 26:e 2004 det blev bra lite stänk från vågorna som kom upp på vägen men inte mer än så.

Longlongtail båtar i Thailand
Longlongtail boat eller långsvansbåt på svenska är utrustade med en stor diselmotor därbak på akterspegeln med en cirka 3 meter lång drivaxel ner till propellern. En billig och enkel konstruktion men tyvärr väldigt bullrig och svår körd kan jag lova inte som att köra en vanlig utombordare.

Hyra Moped
I Ao Nang kan man hyra mopeder för 200 Baht för en manuell och 300 Baht för en med automat växel per dag om man vill åka runt på egen hand. Då får man lämna passet i pant hos uthyraren.
Bensin är billig i Thailand bra dryga 6 kronor per liter 2-takts bränsle.

En Restaurang i Ao Nang
Restaurangerna i runt Ao Nang är många så det är inga problem att hitta en ny restaurang att testa under semesterns alla dagar här i Ao Nang.

Phra Nang Beach – På Railay beach är utsedd till en av världens vackraste strander inte så konstigt stranden är som ett levande vykort med kristallklart vatten och pudermjuka sandstränder kan det bli finare än så här.

Bergsklättrarnas favorittillhåll i Thailand är Railay Beach och TonSai Bay. ligger bra ett par km från Ao Nang.

Från Krabi till Ao Nang
Hit åker du hit billigast med ”songthaew” thailändsk lokalbuss som ser ut som en pickup eller som en liten lastbil.


Drink priser i Thailand
För ca 120 Baht får man en drick i en bar kan vara lite dyrare på finare barer och lyxigare hotell upp till det dubbla priser runt 250 Baht.
En stor öl kostar runt 60 Baht på liten thairestaurang och cirka 100 Baht och upp på en turist restaurang i Ao Nang en för en beer chang 66 cl.


Krabi har cirka 130 öar
Karta över Öarna söder om Ao Nang i Krabi. Klicka på kartan för mer info
../karta/koh-poda-krabi-karta.gif
Fakta om Krabi
Yta 4709 km²
380 000 bor i provinsen Krabi
  Ao Nang i Krabi är inte likt Phuket
Ao Nang strandpromenad krabi
Ao Nang är en mycket populär turist ort i Krabi provinsen just nu bra 18 km från Krabi stad. Ao Nang som har en underbar promenad sträcka längs stranden cirka 600 meter lång (till höger på bilden åvan) . Där finns även många bra restauranger, barer , kaféer, skräddare och små mysiga souvenir butiker som är öppna långt in på natten.
Krabi har det mesta som en turistort behöver plus mycket annat som Banker och Varuhus och Sjukhus.
I Krabi provinsen bor det i dag cirka 380 000 människor på en yta av 4709
km² cirka 1,5 gånger Götlands storlek . Ungefär 70% av dem är muslimer och ca. 30% är buddister. Det finns många fina öar i provinsen och en av dom mest kända är Koh Phi Phi och Koh Lanta, som är den största ön i provinsen. Från Ao Nang och Krabi går det båtar till öarna varje dag under högsäsongen.
Läs mer om det under Krabi och Trang kommunikationer och transporter


Ao Nang har ett stort utbud avbåde bra hotell och resort till mycket bra priser.
Under lågsäsong (Maj till Oktober) kan man hitta boende här på sidan från ca 300 Baht ca 60 kronor och uppåt.
Thailand är ju kända för fina lyxiga hotell med bra service till mycket bra priser. Här finns också många hotell & resort som har Spa anläggningar av mycket hög internationel klass. Så passa på att testa ett spa när du är här i Krabi för det är minst det dubla priset här hemma i Sverige.


Phra Nang beach strand
I bakgrunden ser du Koh Poda island från stranden i Ao Nang.
Här i Krabi finns mycket som inte Phuket har nämligen massor av små fina öar. Många av öarna i och runt Krabi är ortroligt fina öar med höga bergs klippor upp till 120 meter. Många av dom når man enkelt med båt bara 30 minuter från Ao Nang stranden där man kan hyra båtar per timma.Öarna runt Ao Nang.
Koh Poda och Koh Hong är två måsten att besöka när man är i Krabi öarna har fina badstränder och ett kurkos färgat vatten så hyr en longtail båt med förare för en hel eller halv dag och åk runt och se Krabis arkipelag som är ett av det vakraste i världen . Lägre bort ligger öarna Koh Phi Phi Don och PhiPhi Le öarna har många fina stränder som man når på en dagstur med speedboat från Ao Nang finns att boka hos olika travel agenter i Ao Nang.
Nere på stranden finns det långsvansbåtar som går i Taxi trafik till halön Railay Beach cirka 2 kilomerer bort. Missa inte Railay Beach


koh phiphi ley lei maya bay
Restauranger i Ao Nang
Längs hela strand promenaden i Ao Nang finns det restauranger av olika slag. Bl.a. finns det mat från det thailändska köket, italienska, svenska och det amerikanska köket. I dag finns även en McDonalds restaurang som är väl uppskattat hos barn familjer. Prisnivån är högre längs utmed stranden, maten kostar nästan lika mycket som ett restaurangbesök i Sverige men bara ett par kvarter upp från stranden där thailändarna har sina ”egna” gatukök, d.v.s. där inte så många turister äter, är det mycket billigare. Ca 50 Baht (ungefär10 kronor) får du betala för en maträtt på gatan, lika billigt som det är gott!


Det finns även en del enkla små öl barer där man kan prova på den lokala thailändska ölen Singha eller Beer Chang (betyder elefant på svenska)
Flera kaféer och glassbarer infinner sig även i staden. Detta blandat med diverse souvenir- och klädaffärer för den som är sugen på lite shopping efter maten. Man kan även göra en del fynd bland gatustånden som säljer diverse olika smycken, snäckor, thailändsk hantverk, kläder, väskor m.m.

Kvälls bild när solen sänker sig ner bakom bergen i Ao Nang.
 Thailand Krabi Ao Nang Hotell Spa
Krabi och Ao Nang har högsäsong från november till april

Fyra bra utflykter
Railey Beach
Koh Poda
Koh Hong
Wat Tham Sua 1272 trappsteg 600 meter
Khlong Thom Hot Spring


 

Boka Hotell i Krabi Thailand
 Populära hotell i Ao Nang
Tipa Resort
Pakasai Resort
Golden Beach Resort
AoNang Sea Front Thai Resort
Phra Nang Inn
Aonang Paradise Resort
Aonang Villa

Emerald Garden Resort

 Boka hotellrum i Thailand
Alla hotell i Bangkok
Alla hotell i Krabi
Koh Chang Hotell

Väder klimat


thai mat food
Ao Nang | Koh Lanta | Koh Phi Phi | Phuket | Koh Chang | Bangkok | Koh Samui | Thailand Bilder
© 2006 KrabiGuiden.se | www.krabiguiden.se | skicka e-post