Krabi, Ao Nang, Ko Phi Phi & Koh Lanta


Provinsen Krabi är känd för sin fina natur, de fantastiska lodräta kalkstens-bergen och öarna runt turist orten Ao Nang. Med långsvansbåt når man de flesta öarna i Krabis skärgård som skjuter lodrätt upp ur havet. En del kalkstensberg är upp till 150 meter höga.


I Krabi provinsen bor det i dag cirka 380 000 människor på en yta av 4709 km² (2/3 av Stockholm län). Ungefär 70% av dem är muslimer och ca. 30% är buddister. I provinsen krabi finns det många fina öar. En av dom mest kända är Koh Phi Phi och Koh Lanta, som är den största ön i provinsen. Från Ao Nang och Krabi går det båtar till öarna varje dag från november till maj.

Provinsen Krabi är känd för sin fina natur, de fantastiska lodräta kalkstens-bergen och öarna runt turist orten Ao Nang. Med långsvansbåt når man de flesta öarna i Krabis skärgård som skjuter lodrätt upp ur havet. En del kalkstensberg är upp till 150 meter höga.

Ny båtlinje från i år Krabi - Koh Lanta till Malaysia.
Ny färjelinje Tigerline går söderut från Koh Lanta via Koh Mook, Koh Hai och Koh Lipe ända till Malaysia och ön Langkawi – varje dag. Det är lätt att resa i det här området med den nya båtturen. Här är öarna dom åker till Koh Lanta - Koh Hai - Koh Mook - Hat yao Pier (Trang) - Koh Lipe - Langkawi. Här finns mer info om båtarna. The New Andaman Route!! Kommer kartor och mer iformation före december plus mycket bilder senare.
Nya hotell på Koh Lipe och Langkawi.

Ao Nang strandpromenad krabi
Ao Nang i Krabi är en populär turistort i Krabi som har en underbar strandpromenad på 600 meter. Där finns även många bra restauranger, barer , kaféer, skräddare och små mysiga souvenir butiker att titta in i.
Krabi har det mesta som en turistort behöver på sin semester plus lite till som sjukhus, banker och varuhus.
I Krabi provinsen bor det i dag cirka 380 000 människor på en yta av 4709
km². Ungefär 70% av dem är muslimer och ca. 30% är buddister. I provinsen krabi finns det många fina öar. En av dom mest kända är Koh Phi Phi och Koh Lanta, som är den största ön i provinsen. Från Ao Nang och Krabi går det båtar till öarna varje dag från november till maj .

Ao Nang har ett stort utbud av bra hotell.
Under lågsäsong kan man hitta boende här på sidan från ca 400 Baht ca 100 kronor per natt och rum.
Thailand är ju kända för fina lyxiga hotell med bra service till mycket bra priser. Här finns också många hotell & resort som har Spa anläggningar av mycket hög internationel klass.


Koh Poda och Koh Hong är två måsten att besöka när man är i Krabi öarna har fina badstränder och ett kurkos färgat vatten så hyr en longtail båt med förare för en dag och åk runt och se Krabis arkipelag pris cirka 2500 Bath för en dag . Öarna i Krabi se mer bilder här.

koh phiphi ley lei maya bay
Koh Phi Phi Don och Phi Phi Le öarna har många fina stränder som man når på en dagstur med speedboat från Ao Nang. Maya Bay på ön Ko Phi Phi Ley är känd från filmen "The Beach" med skådespelaren Leonardio DiCaprio spelades in här 1999. Stranden är långgrund och barnvänlig. Koh Phi Phi är skyddat naturreservat sen Här finns även "Viking Cave" från vilken det finns en blomstrande fågelbo soppa industrin.

Trangs fina skärgård har fantastiskt öar

Söder om Krabi ligger provinsen Trang. Här finns många fina öar att besöka.
Är hittar du några av Thailands finaste öar som är lätt att åka till med långsvansbåt. Läs mer om öarna här på KrabiGuiden.se
Ön Koh Hai (Koh Ngai) Krabi
Ön Koh Mook i Trang
Ön Koh Sukorn i Trang
Trang Provinsen
Satun Provinsen

Video film från Krabi

Vädret i Krabi just nu


Hitta din favorit ö i Thailand.


Mest bokade hotellen


Nu 200 hotell i Krabi

Visa hotell karta över Krabi & Ao Nang


Ny Hotell Karta
Hotell Karta Krabi stad
Hotell Karta Ao Nang
Hotell Karta Raily Beach
Hotell Karta Koh Phi Phi
Hotell Karta Koh Lanta
Hotell Karta Koh Hai
Hotell Karta Koh Mook


Öar runt Krabi

Billigt budget boende
Bo bra i Krabi för två personer i ett rum från 32 Kr natten/ per person.

Top 5 budget hotell

Sawadee ka!

Bästa reseguiderna om Krabi och Thailand. passar alla baran om vuxna turister som ska resa till Thailand.


5 Lyx resort & hotell


Krabi har mycket att erbjuda turister från skandinavien här hittar du allt från fina stränder och öar till bra thailänska och europeiska restauranger.
Här finns även Thaiboxning, jetski - segling Satsing tur bland tempel
Elefant riding - Elephant trekking
Vattenfall - Nam stock på Thai
Cooking school, matlagning i Thailand med bra matrecept till sin receptsamling.
Krabi history -Gratis Bakgrundbilder till din dator från Krabi och Koh Lanta i Thailand. Fler finns på sidan på
Bakgrundbilder Thailand

Bookmark and Share


 

Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang | Phuket Guiden | Koh Lanta Guiden

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Thailand Resor
© 2010 KrabiGuiden.se | www.krabiguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: