Koh Hai i Krabi
Koh Hai har inga vägar inga stora hotell bara fina koraller som passar bra till dig som vill se mer än bilar och barerna i Phuket. Ön är mycket fin har bra ständer för bad och ligger bra till för den som vill öluffa runt bland öarna söderut exempel Koh Kradan, Koh Mook, Koh Sukorn se vår karta.

Bilder från Koh Hai
Bilder från Koh Hai
Bilder från Trang


Long tail boat
Från Koh Hai går det att hyra en long tail boat med förare för att åka runt och se dom andra små öarna runt ön pris ca 2000 baht en halv dag.

Koh Rok med fina korallrev
Koh Rok består av två öar Koh Rok Nai och Koh Rok Nok beläget 47 kilometer syd väst från Koh Lanta Yai öarna tillhör Mu Koh Lanta National Park. Här finns fina stränder och berg upp till 200 meter. Hittar du även bästa dykningen i området med färgglada tropiska fiskar i deras naturliga miljö.

Om man väljer en snabbgående motorbåt från Koh Lanta, tar resan bara en timme till Koh Rok.
Se kartan Koh Rok


Söder om Koh Hai
Söder om Koh Hai ligger dom fina öarna Koh Mook och Koh Kradan det tar inte mer en 30 minuter att åka till dom med en långsvansbåt "long tail boat".

längre söderut ligger Koh Sukorn och Koh Laolieng och sen kommer mycket populära ön Koh Lipe som ligger i Tarutao National Marine Park. Söder om det kommer Langkawi i Malaysia.
Bild från Koh Hai Fantasy Resort


Krabi har cirka 130 öar en av dom är ön Koh Hai som ligger längst ner i söder av dom alla.


På denna exotiska ö råder lugnet. Här kan du leva som Robinson Crusoe liv om du vill det. Inte så nu men tidigare fans ditt inget här på ön men det är ändå en mycket lugn och fin ö som många skandinaver tycker om. Ön passar mycket bra för ett kortare besök för den som exmel vill båt luffa runt bland öarna.


Koh Ngai Villa resort
På Koh Ngai Villa resort finns en liten mysig bar med låga pris. Här kan du också få bra Thai massage för cirka 250 Baht. Och resortes har vad jag tycker bästa thaimaten på ön till bra priser.På Koh Hai sydsida ligger en lugn strand med några få invånare som försörjer sig på kokospalmsodling och resort.
Se bild
Koh Hai Beach – Stranden på Koh Hai är ca 2 km lång med fin korallsand. Långgrund strand som slutar med ett stort korallrev. Ön har också varanödlor som kan bli upp till en meter långa men dom är mycket rädda för människor.

Priser Mat och drycker
Middagsrätter från 20 kronor. Stor öl (63 cl) kostar 15 kronor.
Det är från kohhai villa resort som är billiga som jag tycker har den bästa thaimaten på ön öven koh hai sea food är billig och bra. För barn familjen är det inga problem det finns ofta Thapwarin Resort
Bangkok - Trang

Buss
Bussar går dagligen från Bangkoks södra buss station till Trang tar cirka 13 timmar.

Tåg
Det går ett par natt tåg från Trang varje dag. runt 17.00

Flyg
Trang har en liten flygplats som trafikeras av Thai Air, Nok Air, Air Asia och PB Air flyget tar ca 70 minuter från Bangkok .
Fakta om Koh Hai
Yta: 3,4 km²
Bofasta: 10 max
Resort: 10 St
Atm: Nej

Transport: Båt (flyg till Trang)
7-Eleven: 0 St

Pengar, Kreditkort och ATM
Kontanter och de vanligaste kontokorten accepteras. Hotellen kan växla Euro och US-dollar. Närmaste bank och bankomat finns i Trang eller på Koh Lanta.
Det finns inga uttagsautomater ATM på ön Koh Hai.
Airport
Suvarnabhumi Airport

Pak Bara - Hat Yai Airport 120 Km
 
Koh Ngai (Koh Hai) paradisö i provinsen Krabi


Koh Ngai (Koh Hai) ligger 12 km söder om Koh Lanta sydligaste spets och Koh Hgai är den sydligaste ön i provinsen Krabi och är det perfekta stället för dig som söker lugn och ro. Det finns bara ett fåtal små hotell på ön (10 st bungalow resorts, 2009), med ett ganska rejält avstånd mellan varandra och shopping är inte heller något man borde räkna med då man kan vänta med det tills man kommer till Bangkok. Att bli störd av försäljare på stranden är inte heller något man behöver oroa sig över då det inte bor någon fast befolkning på ön.

Bild från Koh Hai resort och poolen området

Koh Ngai är ett populärt resmål för många backpackers, och för såna som reser runt på egen hand i jakten på att finna Thailands guldkorn. Och när de väl kommer hit inser de vilket paradis de har kommit till, med rikt vattenliv som är en fantastisk upplevelse för snorklare, dykare och vacker, oförstörd miljö med många vilda djurarter. Men även barnfamiljer och övriga resenärer besöker denna fridfulla ö, och det är faktiskt så att svenskarna utgör hela 70% av alla besökare på Koh Ngai, vilket inte är så konstigt med tanke på alla fantastiska ting ön har att erbjuda.

Film från ön i HDEtt äkta paradis i Krabis ö-värld

bilden ovan är från Koh Ngai Resort med Koh Mook i bakgrunden.
Ön är omgiven av hundratals lodräta bergsväggar som ståtligt reser sig i det kristallklara vattnet, precis som många andra öar i Krabi.
På ön finns inga vägar och el har man bara några timmar om dygnet 24 timmar på vissa resort dom med ac, men det är tillräckligt för att man ska klara sig. Som sagt, Koh Ngai är perfekt för dig som bara vill varva ner, och vill man under sin vistelse slippa shopping och dundrande nattliv är detta rätta stället att åka till.
Det allra populäraste utflyktsmålet från ön är en resa till ön Koh Muk, för att besöka den omtalade smaragdgrottan (emerald cave) som finns där. Det finns longtrailbåtar som går i taxitrafik mellan öarna Koh Hai till Koh Muk (Mook) och Koh Kradan tar ca 30 min Ca 700 Baht.

Färd: Taxi 1,5 h från Krabi till piren Pak Meng, sen båt till 30 min Koh Ngai, Eller båt från Norra Koh Lanta Sala Dan Pier 2 timmar till Koh Hai.


Snorklingsvatten utanför Koh Hai

Många ställen runt ön har mycket bra snorklingsvatten med mycket hårda och mjuka koraller. Cirka 50 meter utanför Koh Ngai Resort ligger det ett fint korallrev på 2 till 10 meters djup som har flera olika arter av fiskar. Bilden ovan är tagen där. Men mycket är också förstört av dynamitfiske för över 30 år sedan.

Thapwarin Resort

Bilden ovan är från Thapwarin Resort ett fint litet resort på stranden mycket populärt ställe. Själva stranden är 2 kilometer lång och är långgrund och passar mycket bra för barn familjen.


Från 1 November till 15 Maj går det båtar från Koh Lanta till Koh Hai och sedan ända ner till Koh Lipe i sydvästa spetsen av Thailand
Se kartan över båtarna ner till Koh LipeBåten in till Koh Hai Fantasy Resort. Här är stranden fin bra för barn också.
Fantasy Resort är ett mycket populärt resort på ön och har den enda dykskolan på ön nu 2009 det är Rainbow Divers.
Här finns inga vägar, inga affärer, inga nöjesställen bra fin strand strand.


Från Koh Hai finns bra bra möjligheter för vidare båtar mer till Koh Lipe och Langkawi i Malaysia i söder eller till Koh Lanta i norr.

 Krabi Koh Hai

Koh Hai har högsäsong från december till april. Ön är mycket populär bland barnfamiljer som åker till Thailand. Om du vill stanna här för en längre period kontakta oss på Thailand Resor AB i Stockholm.

3 bra utflykter från Koh Hai
Koh Rock Nok och Rock Nai för snorkling och dykning. Här finns det en bred variation av olika dykplatser som är mycket bra.

Emerald cave Koh Mook Ön Koh Mook har en 80 meter lång grotta rätt in i berget ett populärt utflyktsmål.

Eller bara hyra en kajak och paddla runt ön en dag.

Öarna runt Koh Hai
Koh Ma, Koh Chuek och Koh Waen 1,5 km öster om Koh Hai, öarna har bra snorkling och dykning för nybörjare. Inga starka ytströmmar och sikten är bra om det inte blåser för mycket. Januari till April är det bästa sikten för dykning här på ön.

Ö namnen på svenska
Koh Ma = Häst
Koh Chuek = Rep
Koh Waen = Ring

Karta över Koh Hai (Koh Ngai ) 

Boka Hotell i Trang Thailand
    Koh Hai, Ngai (Krabi)
Koh Ngai Resort
Koh Hai Fantasy Resort
CoCo Cottage
The Chateau Hill Resort
Koh Ngai Thanya Resort Nytt
Thapwarin Resort
Koh Hai Paradise Resort
Koh Ngai Villa 900 Baht
Mayalay Resort Nytt
Koh Hai Seafood


    Koh Kradan (Trang)
Kradan Beach Resort
The Sevenseas Resort
Koh Kradan ligger 9 km söder om Koh Ngai och 6 km syd väst om Koh Mook
Se kartan över andaman sjön    Stranden på Koh Hai

Det finns inte många öar i Thailand som inte invaderats av det utbredda charterturismen och Koh Hai är en av dom.
Karta över Trangs öar
Kartan ovan visar nogra av dom öarna som ligger söder om Koh Hai


Väder klimatStränderna på ön är av fin korallsand kan vara lite grovkornig på vissa ställen på ön. Ständerna är mer långgrunda på norra delen av ön med det finns även mer sten där men inte så mycket.
Västra sidan av ön är bergig och ej så bra för bad och det finns inga resort på den sidan av ön.


Diving eller Dykning på ön
Det finns bara en dykfirma på ön och den ligger vid Koh Hai Fantasy Resort Det är Rainbow Divers som har en dykskola här.
Det är en tyskar som driver sen shoppen på Koh Hai.
www.rainbow-diver.com
 Boka hotellrum i Thailand
Alla hotell i Bangkok
Alla hotell i Krabi
Koh Chang Hotell

  Boka resor till Thailand

Ön saknar helt vägar och livs-medelsbutiker, shopping möjligher och ATM uttagsautomater ( för Visa mm. i Bankomater)
Det är mest lunget som råder över ön. Tips ta med dig en bra bok om du tycker om att läsa.

Ao Nang | Koh Lanta | Koh Phi Phi | Koh Hai |Phuket | Koh Chang | Bangkok | Koh Samui | Thailand Bilder
© 2006 KrabiGuiden.se | www.krabiguiden.se | skicka e-post