Ao Nang
Railay Beach
Koh Jum
Koh Phi Phi
Koh Lanta
Koh Hai, Ngai
Koh Mook, Muk
Koh Kradan
Koh Sukorn

Trang Provinsen
Trang och Krabi har Thailands finaste öar en av dom öarna är Koh Mook. Här finns fina stränder och ett turkos blått 29 gradigt vatten med bra möjligheter till snorkling.Söder om Koh Hai
Söder om Koh Hai ligger dom fina öarna Koh Mook och koh Kradan det tar inte mer en 30 minuter att åka till dom med en l ångsvansbåt.


Bilder från ön Koh Mook
Koh Mook bilder - Nya bilder

Trang har cirka 50 öar en av dom är ön Koh Mook som är den nordligaste ön i Trang skärgård

Hua Leam – Stranden på Koh Mook är ca 2 km lång med fin korallsand. Långgrund strand som slutar med ett stort korallrev. Stranden är mycket barnvänlig, Resortet Sivalai har pool för dom som vill ha det.
BBQ på falang beach

BBQ – På stranden falang beach på Koh Mook. Här sitter man vid och äter på bord på stranden . och maten är till 75 % fisk och skal djur och är dagsfärsk.

Fram för myningen till grottan


Emerald cave. Smaragdgrottan (Tham Morakot) på Koh Mook är en mycket populärt utflyktsmål för turister på ön och från öarna runt om Koh Mook.
Bangkok - Trang
Bussar går dagligen från Bangkoks södra buss station till Trang tar cirka 14 timmar.
Trang har en liten flygplats som trafikeras av Nok Air, Air Asia och PB Air flyget tar ca 70 minuter från Bangkok .
Fakta om Koh Mook
Yta: 5,6 km²
Bofasta: 2000
Resort: 5 St
Atm: NejSuvarnabhumi Airport
 
Koh Mook (Koh Muk) i provinsen Trang

Tranden på Farang beach
Koh Mook (Muk) öns yta är ca 5,6 km²
Denna vackra ö är mest känd för sin smaragdgrotta (Emerald cave) eller Tham Morakot på Thailänska.
Grottan som är en litet hål i den stora bergvägen, där man får simma in i ett svart hål 80 meter in i berget efter en utbildad ledare om man har guide vilket vi rekomenderar, vidare in i grottan där en magisk syn väntar; omgiven av lodräta och ståtliga klippväggar, kristallklart vatten och en liten sandstrand kantad med palmer. Här kan man dock inte stanna alltför länge, som man kanske hade velat, med tanke på att tidvattnet snabbt stiger. Glömmer man att simma tillbaka när det har stigit får man vänta tills nästa dag med att lämna platsen. Smaragdgrottan var tidigare ett gömställe för ortens sjöpirater som gömde sina skatter där efter sina plundringar av fartyg i området för över 100 år sen.

Poolen på Koh Mook Charlie Beach Resort
Bilden ovan är från Koh Muk Charlie Beach Resort
Det är på Farang beach (”europé stranden”) som erbjuder de bästa ställena att bo på som Koh Mook Charlie Beach Resort med en strand vänd mot sydväst där man kan syna både en vacker horisont av ön Koh Kradan och solnedgången. På ön är utbudet av boende inte så stort, men det finns ett par små bungalowbyar med varsin restaurang.
Det går att komma till Koh Muk från (Kuan Tungku-piren). Från Koh Lanta med båt från Sala Dan piren (Norra Koh Lanta), även fast Muk tillhör Trang provinsen. Nu finns det även båtar som går dagligen mellan Koh Lipe och Koh Lanta under högsäsong. Se mer under kommunikationer och transporter

Koh Mook Beach

Till öns långgrunda östsida sökte sig inte så många turister tidigare men nu när Koh Mook Sivalai Beach Resort öppnade så är det ett populärt ställe att besöka och bo på som ligger 800 meter från den lilla fiskebyn. På denna undanskymda sida lever thailändska muslimer i ett lite mer gammeldags fiskesamhälle, där ett par tusen invånare livnär sig på fiske och gummiplantager. Tidigare utflykter till ön brukar inte gå längre än till smaragdgrottan på västa sidan av ön.

Koh Mook Sivalai Beach Resort
Bilden ovan är från Koh Mook Sivalai Beach Resort. Resortet ligger på en stor sandbank med den mjukaste sand dom finns i Thailand för mer information och bilder se länken Koh Muk Sivalai Beach Resort


Långsvansbåtar kan hyras om man missar linjetrafiken till Koh Lanta. Priser med Långsvansbåtar Koh Mook (Ko Muk) till Koh Hai 700 Baht Koh Muk till Koh Kradan 700 Baht Koh Muk till Koh Sukron 2500 Baht Koh Muk till Koh Libong 1500 Baht. Obs Pris 2007.
Koh Mook Sivalai Beach Resort ligger på en liten halvö där stranden med sin kritvita sand är som potatismjöl jag har aldrig vart på en finare strand. Sanden skulle man kunna använda om sand i ett timglas.


Film från Koh Mook Charlie Beach Resort.

 Ny båt till Koh Mook från Koh Lanta & Trang
Koh Mook har högsäsong från December till April
Första

4 bra utflykter från Koh Mook
Koh Rock för snorkling och dykning
Emerald cave Koh Mook
Koh Ma och Koh Chuek 2 km nord väst om Koh Mook har bra snorkelvatten
Koh Kradan ön 6 km sydväst om Koh Mook.


Karta över Koh Mook


 

Boka Hotell i Trang Thailand
    Hotell Koh Muk Mook
Koh Muk Sivalai Beach Resort
Ko Muk Charlie Beach Resort
Koh Mook Resort
Nature Beach Resort
Pawapi Resort
Sabai Resort


Bilden ovan är från stranden falang beach på ön är cirka 500 meter lång där ligger ett populärt boende till bra pris.
Charlie Beach Resort ligger bra 30 meter från stranden. Mycket svenska barnfamiljer på detta resort. Och stranden har av mycket fin sand blandat med korallsand och ligger nära Emerald cave somär ett stort turistmål som med båt bara 2 km bort.


Väder klimat


  Karta över Trang öarna Boka hotellrum i Thailand
Alla hotell i Bangkok
Alla hotell i Krabi
Koh Chang Hotell


 
Ao Nang | Koh Lanta | Koh Phi Phi | Koh Hai |Phuket | Koh Chang | Bangkok | Koh Samui | Thailand Bilder
© 2006 KrabiGuiden.se | www.krabiguiden.se | skicka e-post